La HOSPICE Casa Sperantei vom aprecia ajutorul tau, pentru ca stim sigur ca porneste din inima. Prin tot ceea ce faci vei imbunatati conditiile celor care au nevoie de ingrijirea paliativa. Stim ca te vei simti mai motivat decat de obicei, datorita faptului ca in final ajuti la mentinerea unei calitati umane esentiale: demnitatea. Obtii in schimb o intelegere mai larga asupra naturii umane si a caritatii, dar si experienta relevanta, implicandu-te in campanii de strangere de fonduri sau participand la activitatile din centrele de zi, ale departamentelor Social si Administrativ ori la receptie sau bucatarie.

Peste 400 de voluntari se implica anual in activitatile HOSPICE Casa Sperantei, la Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, furnizand un total de 18.000 de ore de voluntariat in beneficiul copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile, precum si in cel al familiilor acestora.

CENTRELE DE ZI PENTRU ADULTI SI COPII

In centrele de zi poti ajuta la servirea mesei pacientilor, ii poti ajuta sa se deplaseze pe cei cu probleme motorii, le vei putea tine companie, vei lua parte alaturi de ei la diverse jocuri, le vei citi din ziare, carti sau reviste.

DEPARTAMENUL SOCIAL

Aici te vei ocupa de tehnoredactare, operare pe computer, traduceri din sau in limba engleza, distribuirea alimentelor si a altor bunuri materiale dar si organizarea diferitelor evenimente (serbari, tabere, grupuri de sprijin, activitati recreative pentru copii).

DEPARTAMENTUL PENTRU STRANGERE DE FONDURI

Daca esti interesat de strangerea de fonduri vei putea deservi standurile HOSPICE amenajate cu ocazia sarbatorilor de Craciun, Paste sau Martisor, precum si cu ocazia numeroaselor evenimente caritabile organizate de fundatie.

Te mai poti implica si in confectionarea diferitelor obiecte decorative ce urmeaza sa fie expuse in cadrul evenimentelor, in distribuirea materialelor informative sau in alte activitati complementare.

DEPARTAMENTUL ADMINISTRATIV

Daca vrei sa-i ajuti pe colegii din departamentul administrativ, atunci trebuie sa stii ca te vei apuca de sortarea donatiilor, de operare pe computer si tehnoredactare, realizarea de copii xerox, lucrari de intretinere a cladirii, transportarea persoanelor ingrijite de HOSPICE cu masina personala sau chiar gradinarit ori curatatul zapezii.

RECEPTIA

Avem nevoie de tine si atunci cand angajatii de la receptie sunt indisponibili, dintr-un motiv sau altul. Te vei ocupa de preluarea si predarea corespondentei si a mesajelor pentru personal, vei primi si ghida vizitatorii sau vei prelua medicamente si materiale returante de catre familiile pacientilor.

BUCATARIA

La bucatarie vei putea spala si dezinfecta vase, vei putea face curat sau curata zarzavatul. Pentru toate acestea e nevoie sa prezinti analize medicale facute recent.